Неизвесна иднина на Џони Деп во Пирати од Карибите 6

Деп првично изјави дека никогаш повторно нема да се врати во франшизата, но според последните извештаи, неговиот став омекнува.

Неизвесна иднина на Џони Деп во Пирати од Карибите 6

Џони Деп, кој го играше капетан Џек Спароу во франшизата “Пирати од Карибите”, можеби ќе се врати во шестиот дел, иако претходно беше отпуштен поради обвинувања за злоупотреба. Деп првично изјави дека никогаш повторно нема да се врати во франшизата, но според последните извештаи, неговиот став омекнува. Одлуката за враќање на Деп конечно зависи од Disney, но има поддршка од фановите и од продуцентот Џери Брукхајмер за неговото враќање.

Оригиналните “Пирати од Карибите” беа голем успех за Disney, со приходи од 654 милиони долари на буџет од 140 милиони долари. Филмот е сметан за класикa поради многу причини, од добро сценарио, до романсата помеѓу Елизабет Сван на Кира Најтли и Вил Турнер на Орландо Блум, до скорот на Ханс Цимер. Сепак, вистинскиот камен темелник на филмот широко се смета за улогата на Џони Деп како пиратскиот капетан Џек Спароу.

Деп беше отпуштен од “Пиратите од Карибите 6” по обвинувањата поврзани со Амбер Херд и неговата последна правна оправданост, што ги усложнува прашањата за неговата состојба со франшизата. За жал, “Пиратите од Карибите” не беа единствената франшиза која Џони Деп ја изгуби поради контроверзијата. Тој исто така беше отфрлен од серијата на Warner Bros “Fantastic Beasts”, во која тој го играше антагонистот Гринделвалд. Улогата беше префрлена на датскиот актер Мадс Микелсен.

Сепак, додека Деп како Гринделвалд не беше главна атракција за “Fantastic Beasts”, Џек Спароу е најблиската работа што франшизата “Пиратите од Карибите” ја има до сериски протагонист; без него, шестиот филм заглавува во развивачки пекол.

Се на се, ова е интересен период за франшизата “Пиратите од Карибите”. Дали Џони Деп ќе се врати како капетан Џек Спароу е неизвесно, но тоа сигурно ќе има значително влијание врз иднината на продолженијата.