Pixie Curtis: 12 годишната милионерка која се пензионира

Сепак, иако има големи бизнис постигнувања, младото девојче реши да се повлече од нејзиното царство. Идејата за прославата на роденден-пензионирање беше предложена од мајката Jacenko, која го нагласи значењето на образованието.

Pixie Curtis: 12 годишната милионерка која се пензионира

Pixie Curtis, извонредното 12-годишно девојче од Австралија, веќе ја заслужи титулата на извршен директор со нејзината успешна играчка компанија, Pixie’s Fidgets. Но, иако има успешен бизнис, Curtis направи изненадувачка одлука да се пензионира за да се фокусира на нејзиното образование.

Патот на Curtis како претприемач почна во рана возраст во 2021 година кога таа и нејзината мајка, Roxy Jacenko, ја основаа Pixie’s Fidgets. Иницијално продавајќи машни, тие се префрлија на fidget spinners за време на пандемијата, што доведе до мултимилионско царство. До 2023 година, Curtis заработуваше над 133.000 долари месечно.

Сепак, иако има големи бизнис постигнувања, младото девојче реши да се повлече од нејзиното царство. Идејата за прославата на роденден-пензионирање беше предложена од мајката Jacenko, која го нагласи значењето на образованието.

Настанот беше гламурозен, со гости кои добиваа торбички со подароци спонзорирани од луксузниот австралиски убавински бренд MCoBeauty, вредни над 50 долари.

Сепак, луксузниот животен стил на Curtis и нејзината одлука да се повлече во таква млада возраст предизвикаа мешани реакции. Некои корисници на социјалните медиуми тврдат дека таа треба да ужива во своето детство, додека други ја слават нејзината претприемачка духовност и постигнувањата и изразуваат свое восхитување за нејзините достигнувања.

Додека Curtis се повлекува од нејзиниот успешен бизнис за да се фокусира повторно на училиште, нејзината приказна претставува остар осврт на нашите времиња - свет во кој децата се вклучени во вработувањето како возрасни, поставувајќи прашања за рамнотежата помеѓу детството и прераното претприемништво.