Yout.com: Најлесен начин за симнување од YouTube

Веб-сервис кој ви овозможува да конвертирате и симнете било кој видеоклип од YouTube

Yout.com: Најлесен начин за симнување од YouTube

Многу луѓе сакаат да симнат видео или аудио од YouTube, било за да гледаат или слушаат подоцна, било за да ги споделат со други. Но, како да го направите тоа без да инсталирате дополнителни програми или додатоци? Еден од најлесните и брзите начини е да користите yout.com, еден веб-сервис кој ви овозможува да конвертирате и симнете било кој видеоклип од YouTube во аудио или видео формат.

Yout.com е многу едноставен за користење. Се што треба да направите е да одете на YouTube и да го најдете видеоклипот што сакате да го симнете. Потоа, во адресната лента на прелистувачот, заменете “yout” наместо “youtube” и притиснете Enter. На пример, ако адресата на видеоклипот е

https://www.youtube.com/watch?v=QwievZ1Tx-8, треба да ја промените во

https://www.yout.com/watch?v=QwievZ1Tx-8.

Откако ќе ја направите оваа промена, ќе бидете пренасочени кон yout.com, каде што ќе можете да изберете дали сакате да го симнете видеоклипот како цел или само дел од него, и дали сакате да го конвертирате во аудио (MP3 или M4A) или видео (MP4 или WEBM) формат. Исто така, ќе можете да изберете квалитетот на излезниот фајл, од нисок до висок. Потоа, само кликнете на копчето “Format” и почекајте додека yout.com го обработува видеоклипот. Кога ќе заврши, ќе можете да го симнете фајлот на вашиот компјутер или мобилен уред.

Yout.com е бесплатен и безбеден сервис кој не бара регистрација или логирање. Сепак, има неколку ограничувања, како што се максималната должина на видеоклипот (30 минути), максималниот број на симнувања на ден (10) и максималниот број на паралелни симнувања (2). Исто така, yout.com не поддржува симнување на видеоклипови со авторски права или заштитени со DRM.

Yout.com е еден од најпрактичните и полезни сервиси за симнување на видео и аудио од YouTube.