Авион застана во воздух (Видео)

Тешко е да не бидете изненадени, бидејќи видеото покажува авион што изгледа како да лебди во воздухот. Како е ова можно?

Авион застана во воздух (Видео)

Тешко е да не бидете изненадени, бидејќи видеото покажува авион што изгледа како да лебди во воздухот. Како е ова можно?

Снимката е снимена од авион што лета над Сан Франциско. Еден од патниците забележал друг авион, кој лета паралелно, кој изгледа дека лебди во воздухот. Aвионot во снимката може да се објасни со еден феномен. Тоа е паралакс.Ефектот на паралакс, или со други зборови, ефектот на несогласност, е во основа оптичка илузија. Патниците кои беа блиску до “замрзнатиот” авион во воздухот беа среќни, бидејќи ова е изразито ретка појава.