Рубрика: ИТН

Откриен антички пејсаж под ледот во Антарктик...

Научниците откриле античка река пејсаж под Источниот антартички леден покривач. Истражувачкиот тим користел сателити и радар за да...

Види

Барби и Кен биле вистински брат и сестра...

Една од најчудните работи за Барби и Кен е тоа што тие биле именувани по вистинските брат и сестра, Барбара и Кенет Хендлер...

Види

Вчерашен хороскоп: Провери дали е точен...

Хороскоп за проверка од датум Среда, 18 октомври 2023 година

Види

Љубовта кон Disney не е доволна. Тие сакаат да жив...

Disney не е само дел од детството на многу луѓе, туку и продолжува да биде важен дел од нивниот живот и како возрасни...

Види

Зошто е важно да јадете повеќе зеленчук и овошје?...

Резултатите покажале дека луѓето кои јаделе пет или повеќе порции зеленчук и овошје на ден имале за 13% помал ризик од смрт...

Види

Петок 13 и неговата историја

Петок 13-ти не е наполно јасен, се верува дека има корени во христијанската традиција. Стравот од бројот 13 не е нов и опстојува в...

Види

Сирени има, само треба да се пронајдат...

Сирената е скулптура направена од Данскиот уметник Mille Rude.

Види

Времеплов: Низ Битола 60 тите години (Видео)...

Како изгледаше градот Битола во далечните 60 ти години од минатиот век

Види

Ако немате пегла при рака!

Како да направите пегла кога пегла немате во домашни услови без многу мака и без многу помошни предмети...

Види

Човекот што ја расипа машината за удирање...

Машината за удирање не успеа да ги издржи силните удари

Види

Ако не ви се работи на работа...

Вечен апдејт на компјутерот за пред шефот ако денот е тапа и не ви се работи на работа...

Види

Ретро: Пендик и кучето Зоки

Кратки исечоци од легендарното интервју на охриѓанецот Пендик за националната Алфа телевизија...

Види

Времеплов: Низ Скопје 1979 година (Видео)...

Како изгледаше градот Скопје во далечната 1979 година

Види

Вчерашен хороскоп: Провери дали е точен?...

Хорскоп за проверка на точноста од недела 01 Октомври 2023

Види