Барби и Кен биле вистински брат и сестра

Една од најчудните работи за Барби и Кен е тоа што тие биле именувани по вистинските брат и сестра, Барбара и Кенет Хендлер

Барби и Кен биле вистински брат и сестра

Кога станува збор за иконски парови, Барби и Кен се едни од најлесно препознатливите. Овa динамичнo дуо е заедно декади, инспирирајќи ги младите парови и децата низ светот.

Сепак, постојат некои чудни работи за нивната врска кои често се игнорирани. Од нивната чудна приказна за потекло до нивниот недостаток на физичка интимност, еве само неколку работи кои сите ги игнорираат за Барби и Кен.

Барби и Кен беа вистински брат и сестра! Една од најчудните работи за Барби и Кен е тоа што тие беа именувани по вистински брат и сестра. Барбара и Кенет Хендлер беа децата на Елиот Хендлер, кооснователот на Мател. Куклата Барби беше именувана по неговата ќерка Барбара, а куклата Кен беше именувана по неговиот син Кенет.

Иако можеби изгледа чудно да ја именуваш куклата по твоето дете, Хендлерите имаа јасна визија за иднината на својата компанија, и сметаа дека овие уникатни имиња ќе им помогнат на нивните кукли да се издвојат од конкуренцијата.

Верувале или не, креацијата на Кен беше вистински одговор на потрошувачкиот гнев. Кога Барби беше воведена во 1959 година, таа брзо станала сензација. Сепак, некои родители биле загрижени дека нивните деца играат со кукла којашто немала „машки“ партнер.

Како одговор, Мател го создал Кен, кукла којашто беше дизајнирана да биде перфектниот партнер за Барби. Иако е чудно да се размислува дека постоењето на кукла еднаш било точка на контроверзија, е фасцинантно да се види колку брзо Кен бил прифатен од јавноста.

Иако се заедно повеќе од педесет години, Барби и Кен никогаш не биле прикажани дека се вклучени во физичка интимност. Иако можеби изгледа како чудна работа на која треба да се фокусира, вредно е да се забележи дека нивната врска беше тема на разговор со генерации. Овој недостаток на интимност често се цитира како доказ дека нивната врска е помалку од автентична. Но е поверојатно дека Мател едноставно не сака да вклучува било какви возрасни теми во својата линија на играчки.

Постојат неколку сериозно чудни работи за врската на Барби и Кен кои често се игнорирани. Од нивната чудна приказна за потекло до нивниот недостаток на физичка интимност, е јасно дека овој иконски пар има многу повеќе што се случува под површината отколку што многумина луѓе сфаќаат.

Без разлика дали сте фан на Барби и Кен или едноставно ја наоѓате нивната врска фасцинантна, тие се еден од најинтересните парови во историјата на поп културата.