Книгата на Бритни навреди многумина

Целта на мојата книга не беше да навреди никого на никаков начин! Тоа бев јас тогаш… тоа е во минатото! Не ми се допаѓаат насловите што ги читам… точно затоа го напуштив бизнисот пред четири години!“.

Книгата на Бритни навреди многумина

Бритни Спирс, поп-икона и авторка на мемоарите „The Woman in Me“, издаде изјава на социјалните медиуми во која јасно ja објаснува својата намера со пишувањето на книгата.

Во долгата изјава објавена на Твитер, 41-годишната пејачка напиша: „Целта на мојата книга не беше да навреди никого на никаков начин! Тоа бев јас тогаш… тоа е во минатото! Не ми се допаѓаат насловите што ги читам… точно затоа го напуштив бизнисот пред четири години!“.

Спирс изрази несогласност со начинот на кој медиумите го прикажуваат нејзиното ново дело, бидејќи таа сака да го остави минатото зад себе и да започне со „нов лист“. Таа додаде: „Јас сум тука да го утврдам тоа така за остатокот од мојот цел живот!!!“.

Спирс призна дека „некои“ луѓе можеби ќе бидат „навредени“ од она што е напишано во нејзината книга, но дека мемоарите и дале „затворање на сите работи за подобра иднина“. Поп-звездата напишала дека не сакала да „навреди никого на никаков начин !!!“.

Бритни Спирс, која сè уште е во центарот на вниманието поради своите мемоари, продолжува да се бори за своето право да говори за своето искуство. Независно од реакциите, таа останува решена да гледа кон иднината.