The Office добива Reboot

The Office  добива Reboot

Фановите на популарната комична серија The Office можеби имаат нешто што треба да се радуваат, бидејќи се работи на ребут на шоуто. Според Puck News, Грег Даниелс, оригиналниот шоуранер за американската верзија на The Office, е подготвен да се врати за ребут проектот. Но, нема официјална потврда или најава од NBC, мрежата која ја емитуваше оригиналната серија од 2005 до 2013 година.

The Office, базирана на британската серија со исто име создадена од Рики Џервејс и Стивен Мерчант, ги следеше животите на вработените во една хартиена компанија наречена Dunder Mifflin. Шоуто беше познато по својот стил, чудни карактери и смешни ситуации. Американската верзија ја имаше Стив Карел како Мајкл Скот, незнаечниот и нечувствителниот шеф, заедно со Џон Красински, Џена Фишер, Рејн Вилсон, Минди Калинг, Б.Џ. Новак, Ед Хелмс, Ели Кемпер и многу други.

Ребутот на The Office се вели дека е еден од многуте проекти кои ќе продолжат со производство откако ќе заврши штрајкот на писателите. Писателската гилдија на Америка и Алијансата на продуцентите на филмови и телевизиски програми постигнаа привремен договор во неделата, по повеќе од 140 дена на штрајк. Договорот се очекува да им даде на писателите повеќе креативна контрола и подобра компензација за нивната работа.

Не е јасно дали ребутот на The Office ќе ги има некои од оригиналните членови на актерската екипа или ќе воведе нови карактери и поставки. Даниелс претходно најавил за ребут поставен во универзумот на The Office но не со истата актерска екипа. Некои од оригиналните актери исто така го изразиле своето интересирање да се вратат во шоуто под соодветни околности, додека другите се преселиле на различни проекти.

Ребутот на The Office не е единствената адаптација на шоуто во развој. Нова верзија на The Office поставена во Индија исто така е во работа, со Prime Video како глобален дистрибутер (освен за САД). Индиската верзија ќе ја има Рича Чада како женски шеф на хартиена компанија наречена Wilkins Chawla. Шоуто се очекува да се лансира во 2024 година.

The Office беше една од најпопуларните и најомилените комедиски серии на сите времиња, добивајќи повеќе награди и добивајќи лојална фан база. Шоуто моментално е достапно за стриминг на Peacock во САД, каде што беше еден од најгледаните наслови на платформата. Дали ребутот на The Office ќе може да го исполни наследството на оригиналната серија останува да се види.