Станувањето во 5 часот наутро може да ви ве исплати

Станувањето во 5 часот наутро може да биде значителна промена во вашата работна рутина со потенцијал за многу позитивни придобивки.

Станувањето во 5 часот наутро може да ви ве исплати

Станувањето во 5 часот наутро може да биде значителна промена во вашата работна рутина со потенцијал за многу позитивни придобивки. Можеби ќе изберете да почнете со работа во 5 часот наутро за да го завршите вашиот работен ден порано.

Предности

  • Повеќе време за себеси: „Откако почнав да ставам во 5 часот наутро, конечно имав дополнително време за мене. Постигнав повеќе и се чувствував дека повторно имам контрола над мојот живот“, рече Сара.
  • Повисока продуктивност: Историјата е полна со големи композитори, писатели и мислители кои станале рано и создалеле големи дела пред другите да станат од кревет.
  • Подобрување на здравјето: Веруваме дека станувањето порано од сите останати ви овозможува да бидете пред светот, да го намалите стресот и анксиозноста, да бидете по-креативни и дури и да го подобрувате вашето здравје.

Успехот доаѓа полесно до проактивните луѓе кои стануваат порано. За да станете во 5 часот наутро, треба да имате соодветно време за спиење. Ако сакате седум часови сон, треба да имате светла исклучени во 10 часот навечер.