Рубрика: Технологија

Забавен минивaн од Toyota. Изгледа како играчка за...

Малиот минивaн наречен Kayoibako повеќе изгледа како гаџет отколку автомобил, но има многу предности....

Види

Скриена функција во телефонот. Затресете го и виде...

Tаква „скриена функција“ е можноста да го тресете iPhone. Како што излегуваат нови модели на паметни телефони и ажурирања на опера...

Види

Стаклени соларни панели за градба...

Развивањето на поевтините извори на енергија како што е соларната енергија е клучно во работата кон посветла иднина, бидејќи солар...

Види

ChatGPT: Моќен ама со мани

ChatGPT прави поместувања во технолошкиот свет со својата импресивна способност да генерира текст кој е сличен на човечки. Сепак, ...

Види

Activision Blizzard се даде за 69 милијарди дола...

Со оваа зделка, која сега е официјално завршена, Microsoft објави блог-пост за победата, заедно со продолжена презентација на свој...

Види

Аман господе, чувај го мојот компјутер...

Неколку лесни начини кои можат да ја засилат безбедноста на вашиот компјутер...

Види

На Мајнкрафт му се посреќи

“Мајнкрафт”, шведската игра за изградба со блокови, го прославува својот 15-ти роденден со продажба на над 300 милиони примероци...

Види

Project Silica: Mал стаклен диск кој ќе собира 1,...

Денес, Microsoft виде потенцијал за мал стаклен диск да складира неколку терабајти податоци: околу 1,75 милион песни (приближно 13...

Види

Како да седите правилно пред вашиот компјутер...

Според препораките на високотехнолошката асоцијација Bitkom, ергономски поставен работен простор, било тоа во канцеларија или дома...

Види

Град дизајниран од вештачка интелигенција...

InfiniCity поседува поубави, пореалистични и поинтересни резултати. Тие исто така прикажале неколку примери на синтетизирани градо...

Види

Oтстранување на позадината во Windows Paint...

Функцијата за отстранување на позадината е достапна за тестерите на Windows 11 кои се дел од програмата Windows Insider...

Види

Yout.com: Најлесен начин за симнување од YouTube...

Веб-сервис кој ви овозможува да конвертирате и симнете било кој видеоклип од YouTube...

Види

SpaceX: Колонизација на Марс

Оваа мисија ќе биде дел од програмата за истражување и колонизација на Црвената планета, која цели да обезбеди алтернативен дом за...

Види

Apple Car: Сонот на Стив Џобс станува реалност...

Apple Car ќе биде не само превозно средство, туку и платформа за интеграција на сите Apple производи и услуги...

Види