Рубрика: Наука

Мапирани се повеќе од 3,000 мозочни ќелии- ова пом...

Научниците објавија дека ги мапираа повеќе од 3,000 видови на мозочни ќелии како дел од атласот на човечкиот мозок. Ова може да по...

Види

Нашата свест може да се поврзе со целиот универзум...

Архитектурата на свеста: Како нашата свест може да се поврзе со целиот универзум...

Види

Како да ги препознаете психопатите? Само проверете...

Студијата покажала дека луѓето со повеќе психопатски карактеристики прават помалку движења со главата. Нивната глава е постабилна...

Види

Сонцето ќе умре

Сите ѕвезди, вклучувајќи го и нашето Сонце, спојуваат водород во своите јадра; ова е начинот на кој тие ја произведуваат сета свој...

Види

Тајната на египетските пирамиди: Како биле изграде...

Пирамидите се градени од големи камени блокови, тешки околу 2 тона. Се смета дека пирамидата на Kеопс е изградена за 20 години...

Види

Нов вид на животно откриен во Бразил...

Еден тим на бразилски истражувачи открил дека едно мало и пуфкасто животно, кое живее во шумите на Атлантското крајбрежје во Брази...

Види

Домашните миленици не прават посреќни и посдрави, ...

Според ново истражување на Универзитетот во Оксфорд, домашните миленици не само што не радуваат, туку и го подобруваат нашето здра...

Види

Е-цигарите и вејпот се штетни...

Истражувањата покажуваат дека е-цигарите и вејпот не се безбедни и можат да предизвикаат сериозни здравствени проблеми...

Види

Откриени древни простории во пирамида во Египет ст...

Во тоа време, за неговото тело било изградена огромна пирамида за да биде погребан во неа...

Види

Добитници на Нобелова Награда 2023...

Лауреатите направија значителни придонеси во нивните соодветни области...

Види

Најстарото дрво во светот

Се претпоставува дека имало повеќе од 4.900 години кога било сечено.Трупот на дрвото сè уште може да се види...

Види

10 највлијателни личности кои го променија светот...

Листа на највлијателни научници кои го променија светот:

Види

Ако интернетот исчезне утре...

Што ако од утре интернетот го нема и не постои повеќе. Каков би бил светот? Кои би биле последиците?...

Види

Запознаваме: Која е проф. д-р Нада Бошковска?...

проф. д-р Нада Бошковска e историчарка и професорка по историја на Универзитетот во Цирих...

Види